Hyvää ja Rauhallista Joulua

Maanantai 16.12.2013 - Raimo Tervola

joulukorttirr.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kolmet vaalit

Tiistai 15.10.2013 - Raimo Tervola

Vaaleja pukkaa, sillä olen ehdolla kolmessa eri vaalissa kuukauden sisällä. Kaksi ensimmäistä vaalia liittyvät minun päätoimen luottamustehtävään Oulun yliopistolla. Kolmas vaali on Oulun Osuuspankin edustajiston vaali.

1. Vaali on 18.10 Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL ry:n liittokokous, joka valitsee toimijoita seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Olen liittovaltuuston varapuheenjohtajan vaalissa mukana. Kokemusta minulta löytyy ay- toiminnasta yli 15- vuoden ajalta mm. valtuuston jäsenenä ja lukuisista toimikunnista. Luottamusmiehenä ja sittemmin pääluottamusmiehenä olen ollut myös yli 15- vuotta.

2. Vaali on 31.10 Oulun yliopiston hallintovaali, jossa olen yliopistokollegion vaalissa mukana. Minulla tulee ensivuonna 30- vuotta täyteen Oulun yliopiston palveluksessa. Olen ollut konetekniikan osastoneuvoston jäsenenä 8- vuotta, teknillisen tiedekuntaneuvoston jäsenenä myös 8- vuotta. Lisäksi olen YT- edustaja, muun henkilöstön arviointiryhmän jäsen ja toimin pardialaisten (STTK) pääluottamusmiehenä. Olen ollut monissa työryhmissä tai vastaavissa Oulun yliopistossa. Muista ennakkoäänestys 15.10- 21.10.2013 ja varsinainen vaalipäivä on 31.10.2013.

Ehdokasnumeroni Oulun yliopiston yliopistokollegiovaalissa on nro 30

3. Vaali on Oulun Osuuspankin edustajiston vaali, joka toimitetaan 4.11- 17.11.2013. Olen ollut Oulun Osuuspankin omistajajäsen vuodesta 1988 lähtien. Seuraan aktiivisesti taloutta ja olen osakesäästäjä. Minulla on mm. eläkevakuutus Oulun Osuuspankissa.

Ehdokasnumeroni Oulun Osuuspankin edustajistonvaalissa on nro 95

Kommentoi kirjoitusta.

Syökkönää lähiruokaa?

Tiistai 3.9.2013 - Raimo Tervola

Nyt lauantaina 7.9.2013 Oulun kaupungin kauppatorille, siellä on lähiruokamarkkinat klo 10.00 - 15.00. Seuraavasta linkistä lisää http://www.syokkonaalahiruokaa.fi/markkinat2013/  

Tervetuloa maistelemaan lähituottajien herkkuja ja tekemään hyviä kauppoja, sillä lähituottajamarkkinoilla on lähes 20 lähialueen tuottajaa paikalla omine tuotteineen.

Kommentoi kirjoitusta.

Kypsiä hilloja jo kesäkuussa

Maanantai 1.7.2013 - Raimo Tervola

Kävin eilen suolla ja löysin sieltä kypsiä hilloja noin litran verran. En ole ennen löytänyt kypsiä hilloja vielä kesäkuussa, vaikka olenkin kulkenut hillasoilla jo yli 40- vuotta. Raakilemäärä vaikutti olevan suurempi kuin viimevuosina.

Muovihuoneesta saadaan kesän ensimmäiset vadelmat loppuviikosta ja avomaalta noin viikkoa myöhemmin. Vadelman itsepoiminta alkaa viikolla 30, jos vanhat merkit paikkaansa pitävät. Pominta- aikaa voi varata numerosta 050 5564394

Uudensadon hunajaa saadaan myös heinäkuun loppupuolella.

Kommentoi kirjoitusta.

Heikko vadelmasato luvassa

Perjantai 7.6.2013 - Raimo Tervola

Vadelman kukinta on alkanut myös avomaalla. Muovihuoneessa vadelma on kukkinut jo toista viikkoa, pölyttäjinä nyt ovat toimineet vain kimalaiset. Vadelmasato jää huonoksi, koska kuivuneita tai osin kuivuneita versoja on suhteellisen paljon. Marjasato kypsyy heinäkuun puolenvälin jälkeen.

Mehiläispesät ovat kehittyneet hitaasti.  Ensiviikoksi on luvassa viileää, siitä on apua mehiläisten kehityksen kannalta, koska silloin ne ehtivät vahvistua, ennen kuin pääsatokukinta alkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Pölyttäjäpula vaivaa luontoa

Tiistai 28.5.2013 - Raimo Tervola

Nopea ja aikainen kesäntulo on saanut luonnon vihertämään ja kukoistamaan. Aikaisessa kukinnassa piilee myös riski tulevan marjasadon suhteen. Mustikan ja hillan kukinnan alkaminen Pohjois- Suomessa jo toukokuun puolella lisää selvästi riskiä mahdollisten hallaöiden todennäköisyydelle kuin, mitä kukinnan alkaessa vasta kesäkuun puolella. Jos hallaöiltä vältyttäisiinkin, niin luonnon pölyttäjien vähyys verottaa myös tulevaa marjasatoa, sillä luonnon pölyttäjät eivät ole ehtineet lisääntyä kukkaloiston tahdissa.

Vaikeatalvi verotti tarhamehiläispesiä melkoisesti. Ne pesät, jotka selvisivät talvesta, ovat ajankohtaan nähden heikkoja, joten niiden pölytysvoima on myös vajavainen. Helteiden jatkuessa myös tuleva hunajasato on vaarassa, sillä luonnon hunajakasvit ehtivät kukkia jo ennen kuin mehiläispesät ovat voimistuneet riittävästi hunajan keruuta varten.

Säähän on mitä parhain lomailuun, joten nyt on syytä nauttia auringosta ja lämmöstä, jota meille nyt tarjotaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt Thaimaan lomalle

Perjantai 4.1.2013 - Raimo Tervola

Nyt saa jäädä pakkaset ja pyryt, sillä Thaimaan loma odottaa. Ensin suurkaupungin vilskettä Bangkokissa ja sitten rentoa rantalomatunnelmaa Hua Hinissä.

Kommentoi kirjoitusta.

Oulujokilaakson hunaja ei petä

Sunnuntai 18.11.2012 - Raimo Tervola

Joensuussa 17.11.2012 valittiin vuoden parhaat hunajat. Jo neljäntenä peräkkäisenä vuotena on tuottamani Oulujokilaakson hunaja (Pajulan Torpan hunaja) ollut  Suomen parhaiden hunajien joukossa, nyt loppukilpailussa Oulujokilaakson hunaja sijoittui lajihunajasarjassa jälleen neljänneksi. Liitteenä tulostaulukko

009.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Suurkiitokset minua äänestäneille!

Maanantai 29.10.2012 - Raimo Tervola

Vaalimenestykseni oli valitettavasti surkein mitä olen kokenut kolmissa kuntavaaleissa, joissa olen ollut mukana. Äänimääräni näyttää olevan 58. Ääntenlaskenta näytti olevan Oulussa hitainta 32- vuoteen, sillä tulos oli täysin valmis kello 01.15. Itse en ollut vaalitoimihenkilönä näissä vaaleissa.  

Täytyy iloita Keskusta puolueen suuresta vaalivoitosta, 19 paikkaa uuden Oulun valtuustossa on paljon!

Kommentoi kirjoitusta.

Huomasitko aamun Kalevasta?

Lauantai 20.10.2012 - Raimo Tervola

Jälleen yksi päivä lähempänä varsinaista kunnallisvaalipäivää. Huomasitko lukijansivulta aamun Kalevasta http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/62673/?page=12  , jos jäit ilman rubikin kuutiota, niin voit ottaa yhteyttä 050 5564394, niin ilmoittelen sinulle milloin olen taas Rotuaarilla kuutioiden kanssa liikenteessä. Tässäpä kuvaa vaaliteemaan liittyen http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/62858/?page=2

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalikuumettako?

Keskiviikko 10.10.2012 - Raimo Tervola

Aamun Kaleva uutisoi "Vaalikuume toi mainokset katukuvaan etuajassa". Saman huomion tein myös itse, kun palasin kolmen päivän työmatkalta Helsingistä eilen illansuussa. Varaslähtöön olivat syyllistyneet Vihreät, Vasemmistoliitto ja SDP, mistä tämä  piittaamattomuus kertoo? Luulisi Oulussakin olevan selvä asia, että valtakunnallisia vaalimainontaohjeita noudatetaan!

Tervetuloa Rotuaarille  perjantaina12.10 vaalikylän avajaisiin ja juttelemaan kanssani uuden Oulun asioista, "nopeimmille" annan yllätyslahjan.

Kommentoi kirjoitusta.

Vadelman itsepoimintaan voi ilmoittautua

Sunnuntai 29.7.2012 klo 9.18 - Raimo Tervola

Ensimmäiset vadelmat ovat kypsyneet avomaalle, joten kypsiä marjoja alkaa olla noin viikon päästä poimittavaksi. Jos olet kiinnostunut vadelman itsepoiminnasta, niin soittele minulle 050 5564394.

Kommentoi kirjoitusta.

Kylmä alkukesä hidastaa vadelmasatoa

Sunnuntai 24.6.2012 - Raimo Tervola

Vadelmankukinta alkoi Juhannusaattona noin viikon tavanomaista jäljessä. Vadelman pääsatokausi alkaa elokuun alkupuolella, jos sää pysyy riittävän lämpimänä. Muuten kasvustot ovat hyvässä kunnossa, joten sen puolesta voi odottaa hyvääkin satoa, mutta heinäkuun säätilalla on ratkaiseva merkitys tulevan sadon määrään ja laatuun.

Pölyttäjistä vadelmasato ei ainakaan jää kiinni, sillä mehiläispesät ovat kehittyneet hyvin viileän säänkin aikana, mutta hyvä hunajasatokin vaatii lämmintä ja vähäsateista heinäkuuta (jos sataa niin yöaikaan).

Kommentoi kirjoitusta.

Kolme kunniakirjaa

Tiistai 27.3.2012 - Raimo Tervola

Kevättä pukkaa, mutta mehiläiset eivät ole vielä päässeet puhdistuslentoa tekemään. Puhdistuslentoilma on yli +5C (varjossa) ja tuuleton sää. Puhdistuslennolla mehiläinen käy siis tyhjentämässä suolensa (vessa reissulla) koko talven osalta.

 Jotta homma ei menisi ihan kakan puhumiseksi, niin täytyy todeta, että vuosi 2011 oli laadukkaan hunajan vuosi. Lopullisten Paras Hunaja 2011 kilpailun tuloksissa hunajani sai kolme kunniakirja mainintaa. Samaan hengen vetoon täytyy todeta, että hunajani ovat kyllä loppuneet jo aikoja sitten, joten uutta hunajaa on saatavana heinäkuun loppupuolella, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

Kommentoi kirjoitusta.

Terveiset Katinkullasta

Tiistai 6.3.2012 - Raimo Tervola

Mukavasti on hiihtolomaviikko lähtenyt käyntiin täällä Vuokatin Katinkullassa. Hyvin ovat sukset luistaneet, vaikka en ole mikään himohiihtäjä. Musiikkikulttuuria tuli nautittua lauantai-iltana Nightwish- konsertissa. Tänään voisi kokeilla pilkkiongintaa, sillä Nuasjärvi on tuossa vieressä. En ole vielä saanut mitään suurempia ahaa elämyksiä, vaikka olenkin hiihdellyt "hangilla", en kylläkään "Rukan hangilla".

Kommentoi kirjoitusta.

Aloitteen vastaus

Maanantai 20.2.2012 klo 10.57 - Raimo Tervola

Kuntalaisaloitteita vuonna 2011 saapui Oulun kaupungille 84 kpl:tta. Alla vastaus meidän aloitteeseen.

Raimo Tervolan ja Helena Joensuu-Tervolan aloite

27.10.2011, OUKA 5132/2011:

Tiernakaupunki Oulu - joulukuusikaupunki -teema ja sen ympärille kaikenlaisia jouluisia asioita Konsernipalvelut, viestintäjohtaja Sirkka Keränen on 31.1.2012 vastannut aloitteeseen seuraavasti:

Aloite on erittäin kannatettava. Aloitteentekijät ovat aivan oikeassa siinä, että kesäajan tapahtumia on erittäin runsaasti, mutta erityisesti pimeän ajan tapahtumia sen sijaan melko vähän.

Joulukuusikaupunki teeman voisi yhdistää Tiernakaupunki Oulu – brändin alle yhdeksi tapahtumaksi esimerkiksi toteutettavaksi tänä vuonna joulutoriprojektin yhteydessä. Toinen vaihtoehto on, että joulukuusiajatusta vietäisiin eteenpäin juhlavuodelle 2013 suunnitellun valofestivaalin yhteydessä. Idea on esitelty molempien tapahtumien järjestäjätahoille ja toteutuksen muodoista sekä yksityiskohdista päätetään ko. projektien toteutuksen yhteydessä.

Kommentoi kirjoitusta.

Äänet Koko Kansan Paavolle!

Keskiviikko 4.1.2012 - Raimo Tervola

Suomeen ollaan valitsemassa uutta presidenttiä, joka on järjestyksessään kahdestoista (12).

Seuraavasta linkistä lisää aiheesta Suomen tasavallan presidentti

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tasavallan_presidentti


Mielestäni ehdolla olevista presidenttiehdokkaista ehdottomasti paras on Paavo Väyrynen.

Seuraavasta linkistä lisää Koko Kansan Paavosta

http://www.vayrynen.com/

Muista siis nro 4 vaalilippuun

Kommentoi kirjoitusta.

Julkkisjoulukuusen tarina jatkuu

Perjantai 16.12.2011 - Raimo Tervola

Hyvin on kauppatorin kuusi kestänyt tuulet ja myrskyt, mutta varkaat ovat vieneet sen koristeet. Nyt Facebookiin on perustettu ryhmä 

http://www.facebook.com/events/262328247154899/

  joka innostaa kaupunkilaisia tuomaan kuusen koristeita. Nyt meillä oululaisilla on näytönpaikka, että talkoonhenkeä löytyy.

Näyttää myös aloite ideamme olevan Oulun liikekeskuksella harkinnassa, siis Joulukuusi myös tulevina vuosina kauppatorille Ks. Hox Hox alempaa blogista.

Kaleva oli nimennyt kuusen Pepsi- kuuseksi, onpa kuusta ehdotettu jopa vuoden 2011 oululaiseksi. Seuraavasta linkistä lisää

http://www.kaleva.fi/uutiset/oululaiset-haluavat-koristella-tyhjennetyn-pepsi-kuusen-nayta-kommentit/922385#kommentit

Jos joululahjat ovat vielä ostamatta, niin kiireesti Kalevan kulmaan Joulutorille, sieltä löytyy paikallisten tuottajien tuotteita, jotka ovat aitoja ja persoonallisia joululahjoja.

PS. Myytävänä myös "Pepsi" joulukuusikortteja

Kommentoi kirjoitusta.

Joulutunnelmaa netistä ja Joulutorilta

Maanantai 5.12.2011 - Raimo Tervola

Näyttääpä meidän pihan kuusi olevan harva se päivä TV:n uutislähetyksissä, jos kuvaa näytetään Oulusta, siellä se kauppatorilla näyttää kestävän tuulet ja myrskyt. Toisin kävi Kaupungintalon edessä olevalle kuuselle, mikä ei kestänyt tuulta, vaan kaatua pätkähti Kirkkokadun laitaan.

Seuraavista linkeistä Pepsin youtube mainoskuviin jouluiselle Oulun kauppatorille (lyhempi ja pitempi versio)

http://www.youtube.com/watch?v=5LUbjH_ZBTU

http://www.youtube.com/watch?v=aCw8IfKRvcA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=DFhUoWaMmNE

Maanantaina 12.12.2011 klo 11.00 avataan Taitajien tiernan JOULUTORI Oulun Kalevankulmassa, Kirkkokatu 11, jossa on ennätysmäärä lähituottajia myymässä paikallisia tuotteita. Joulutori on avoinna päivittäin aina 22.12.2011 saakka.

Paikallisia käsitöitä ja elintarviketuotteita

-          iloksi itselle ja lahjaksi läheiselle!

Tervetuloa tutustumaan joulutorin tunnelmaan ja tapahtumiin!

Kommentoi kirjoitusta.

Neljänneksi parasta Hunajaa

Tiistai 29.11.2011 klo 8.26 - Raimo Tervola

Porin Yyterissä pidettiin 19.11. vuoden 2011 Paras Hunaja kilpailu, jossa juokseva hunajani sijoittui neljännelle sijalle (viisi parasta palkitaan). Kilpailussa oli mukana 103 hunajanäytettä kolmessa eri sarjassa. Hunajani on palkittu nyt kolmena peräkkäisenä vuotena vuoden Paras Hunaja kisassa. Seuraavista linkeistä lisää tuloksista

http://www.hunaja.net/ajankohtaista/#news43159

http://www.kaleva.fi/lukijakuva/vuoden-parhaat-hunajat-valittiin-porissa-ohessa-pistetaulukko/332069;17;15;0;5

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »