Hox Hox

Torstai 27.10.2011 - Raimo Tervola

Monikansallinen yritys on saanut mainoskuvaukset tehtyä Oulun kauppatorilla. Kaleva kirjoitti Hox- palstalla 27.10.2011, että ”Koska Oulun kuvauksissa lienee kysymys Japanista, on mielenkiintoista seurata julistautuuko Oulu puolestaan Euroopan sake- kaupungiksi.

Oli todella hienoa, että meidän pihan kasvatuskuusi sai jäädä kauppatorille tuomaan meille kaikille joulumieltä ja jouluiloa jouluun saakka. Torin mainoskuvaustapahtuma sai paljon positiivista julkisuutta ja Joulutori tapahtuma tuli varmaan monen mieleen, joten olemme rohjenneet tehdä aloite- esityksen Oulun kaupungille ja Oulun liikekeskukselle.

Vuosittain Oulun kauppatorille tuotaisiin joulukuusi, josta voitaisiin tehdä eräänlainen jouluavaustapahtuma. Joulukuusen valinnasta voitaisiin tehdä esimerkiksi leikkimielinen kilpailu, jossa valokuvien perusteella olisi äänestys. Kuusi valittaisiin kuitenkin Oulun kaupungin alueelta, jotta sen kuljetusmatka ei olisi liian pitkä.

Toiseksi kuusen koristelun voisi myös kilpailuttaa yrityksillä ja tuoton jakaa, vaikka pelastusarmeijan joulukeräykseen tai johonkin muuhun erikseen valittavaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Meillähän on esimerkiksi Tiernapoika kilpailua ja pikkujoulu Piknikkiä, jotka voisivat olla osana eräänlaisen yllätysten joulukalenterissa, josta avautuisi päivittäin tapahtumia ja teemoja. Tiernakaupunki Oulun tämän vuoden kalenterissakin näyttää olevan vapaita päiviä jäljellä. Oulun kaupungissahan vietetään tierna- aikaa 18.11.2011–13.1.2012.

Suomi on kesällä täynnä kaikenlaisia tapahtumia, mutta talvella tapahtumia on selvästi vähemmän. Miten olisi Tienakaupunki Oulu – Joulukuusikaupungiksi teema ja sen ympärille kaikenlaisia jouluisia asioita?

Kommentoi kirjoitusta.

Julkkisjoulukuusen tarina

Sunnuntai 23.10.2011 klo 19.54 - Raimo Tervola

Jopas meidän pihan kasvatuskuusesta tuli julkkis kertaheitolla. Siellä sitä nyt Oulun torilla filmataan oikein maailman levitykseen.

Kalevan verkkosivulla kerrotaan kuusen olevan 16 -vuotias. Todellisuudessa kuusi on 25 -vuotias, sillä 16 -vuotta sitten se siirrettiin talomme rakennuspaikalta etupihan puolelle. Etupihan puolella se toimi joulukuusena, jonka latvaa leikattiin alkuun, jotta se ei kasvaisi liian nopeasti, vaan tuuhenisi ja kasvattaisi pitkät oksat.

Toinenkin tehtävä kuusella oli, sillä sen alaoksien alla oli useana vuonna rusakon talviasuinpaikka, josta johti polku viereisen marja- aronian ja koristeomenapuun juurelle, joita rusakko käytti ravintonaan, suojauksista huolimatta.

Kuusen pituus on vähän yli 10 metriä. Se ei kuitenkaan kelvannut Oulun kaupungintalon eteen joulukuuseksi, johon sitä tarjosimme. Kuusen oksien leveys tyvestä on 7,5 metriä, joten se vei yli 44 neliömetriä tilaa meidän pienestä pihasta.

Muitakin kuusia oli tarjolla Oulun ympäristöstä "filmitähden rooliin", mutta meidän kuusi oli joukosta komein ja tuli täten valittua kuvauksiin.

Olen ymmärtänyt, että kuusi mahdollisesti jäisi torille kuvausten jälkeen, tuomaan joulumieltä ja jouluiloa meille kaikille.  Tässäpä miettimistä Oulun kaupungin päättäjille, miksei Oulun torille voitaisi perustaa ihan oikea Joulutori.


Seuraavista linkeistä lisää  

http://www.kaleva.fi/lukijakuva/nyt-mua-viedaan-torilla-tavataan/328378;2;15;0;5

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/salaperaisyys-verhoaa-kuvauksia-oulun-kauppatorilla/916114

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/joulu-ehti-tulla-jo-oulun-torille/916025

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011102314626607_uu.shtml

http://www.kaleva.fi/lukijakuva/oulun-torilla-oli-vilsketta-ja-vilinaa-mainoskuvauksissa-sunnuntaina-joulu-nakojaan-tulee-jok/328500;0;15;0;5

http://www.kaleva.fi/lukijakuva/toripolliisi-klo/328434;3;15;0;5

http://www.kaleva.fi/lukijakuva/tunnelmallinen-valokuva-pepsi-virvoitusjuoma-mainoksen-kuvauksista/328590;0;15;0;5

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mainoksen-kuvausryhma-ihastui-oulun-kauppahalliin/916317

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän herkut Roviantista

Keskiviikko 6.7.2011 - Raimo Tervola

Myytävänä paikallista uuden sadon vadelmaa ja hunajaa Roviantissa 27 - 30.7.2011 Oulun torilla.

Tule siis Proagrian lähituotetorin myyntipöytien luo, sieltä löytyvät monenlaiset paikalliset lähituottajien tuottamat herkut.

Terveisin Pajulan Torpan väki

Kommentoi kirjoitusta.

Vadelmia Äitienpäiväksi

Perjantai 6.5.2011 - Raimo Tervola

Olohuoneessa kasvatetut vadelmat alkavat olla kypsiä juuri sopivasti Äitienpäiväksi. Seuraavassa linkki tämän päivän Kalevan lukijansivun kuvaan http://www.kaleva.fi/lukijakuva/olohuonepuutarhan-vadelmasatoa-jo-nautitaan/306390;3;15;0;5

Kommentoi kirjoitusta.

Viikon katsotuin lukijankuva

Maanantai 31.1.2011 - Raimo Tervola

Pitää sen verran laittaa viestiä, että valokuvani Kuala Lumpurin katuvalotolpasta http://www.kaleva.fi/lukijakuva/tassapa-oululaisille-katulamppumallia-kuola-lumpurista/292979;0;15;321;5   oli viime viikon katsotuin lukijankuva Kalevan verkkosivulla yli 700 kertaa. Siitä oli juttua eilisessä sunnuntain Kalevan lisälehdessä takasivulla. Tämä katuvaloasia on täällä puhuttanut, sillä Rotuaarille kaavaillaan uusia valotolppia. Tiedoksi vaan, on siellä lukijankuvissa pari muutakin minun ottamaa lomakuvaa nähtävänä Malesian reissusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Malesiaan lomalle

Tiistai 4.1.2011 - Raimo Tervola

Kauan odotettu loma alkaa tänään, joka suuntautuu tänä vuonna Malesiaan. Olemme 5 päivää Kuola Lumpurissa ja 9 päivää Langkawilla, siis luvassa on kaupunki- ja rantalomaa. Laukut on pakattu ja kotimiehet ohjeistettu, nyt ei muuta kuin menox lauloi Annie Lenox vai olikos parempi lähti kuin Annikki Tähti ;))

Kommentoi kirjoitusta.

Joulutorilla tavataan

Keskiviikko 8.12.2010 - Raimo Tervola

Nyt kaikki Taitajien Tiernan Joulutorille  Kalevan kulmaan, Kirkkokatu 11

Tarjolla pohjoispohjalaisia käsitöitä ja elintarvikkeita. Joulutori on avoinna 9.12 - 22.12.2010 välisenä aikana ma – pe klo 10 – 18, la klo 10 -16, su klo 12 -16 ks. tarkemmin yllä olevasta linkistä.

Olemme mukana torilla yhdessä Eila Volotisen kanssa. Meidän myyntipöydältä löytyy mm. villasukkia 100%:sta villasta, piparkakkuja ja tietenkin paikallista ja palkittua hunajaa.

Ookko nää maistanu oululaista hunajaa, jos et, niin tuu maistaan

 t.Raimo ja Helena


Kommentoi kirjoitusta.

Oulujokilaakson hunaja neljänneksi

Tiistai 16.11.2010 - Raimo Tervola

Ensin Suuri Kiitos kaikille minua seurakuntavaaleissa äänestäneille. Vaalintulos riitti ensikertalaisella varasijaa. Tänä vuonna nämä olivat jo neljännet vaalit joissa olin mukana, joten haluan vielä kiittää kaikkia siitä tuesta ja luottamuksesta jota olen teiltä saanut.

Perinteinen vuoden Paras Hunaja kilpailu järjestettiin tänä vuonna Forssassa 13.11.2010. Minulla oli kisassa mukana Muhoslaista Oulujokilaakson hunajaa, joka sijoittuikin lajihunajasarjassa neljännelle sijalle.

Kisassa oli mukana 81 hunajaa kisaamassa vuoden hunajatittelistä. Asiantuntijaraati sai jokaisessa kolmessa erisarjassa Kari Vääräkankaan mehiläisten keräämät hunajat voittajiksi. Vuoden hunajaksi valittiin lajihunajasarjan voittaja valkomesikkähunaja. Tarkemmat tulokset näet alla olevasta taulukosta.

parashunaja2010rtf.jpg


Kommentoi kirjoitusta.

Seurakuntavaalit edessä

Keskiviikko 6.10.2010 - Raimo Tervola

Vaalejahan tässä maassa tuntuu riittävän, mutta sehän kuuluu demokratiaan, jolloin kansalaiset saavat valita edustajansa päättäviin elimiin.

Ensiviikolla olisi Oulun yliopiston henkilökuntayhdistyksen www.oyhy.fi  vuosikokous, jossa valitaan hallituksen erovuoroisten tilalle vaaleilla hallitusedustajat kahdeksi vuodeksi eteenpäin hoitamaan yhdistyksen asioita. Vuosikokouksen jälkeen on luottamusmiesvaalit, jossa Oyhylle valitaan luottamusmiehet seuraavaksi kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Vaalikokous valitsee pääluottamusmiehen, varapääluottamusmiehen ja kuusi luottamusmiestä sekä heille varat.

Seurakunnan puolellakin on myös kahdet vaalit, jossa valitaan seurakuntaneuvostoon ja kirkkovaltuustoon päättäjät neljäksi vuodeksi eteenpäin. Olen ehdolla Tuiran seurakunnassa Kirkko Keskelle Arkea (KKA) listalla.

Seurakuntaneuvostoon olen ehdolla numerolla 132 ja kirkkovaltuustoon numerolla 54. Jos et ole käynyt koskaan ennen äänestämässä seurakuntavaaleissa, niin nyt se on helppoa, sillä ennakkoäänestää voi esim. Linnanmaan Prismassa muut ennakkoäänestyspaikat löytyvät  täältä  Ennakkoäänestys järjestetään 1-5.11.2010 ja seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14.11.2010.

Raimon numero seurakuntaneuvostovaalissa on 132 ja kirkkovaltuustovaalissa 54

Muista käyttää äänioikeuttasi !

 

PS. Paikallista ja palkittua Hunajaa on vielä myytävänä, ota yhteyttä 050-5564394 tai raimo.tervola@oulu.fi , ennen kuin se pääsee loppumaan. Näin vahvistat vastustuskykyäsi tulevan talven flunssia  ja romuskoja vastaan

Kommentoi kirjoitusta.

Satotiedote

Maanantai 21.6.2010 - Raimo Tervola

 

Vadelma aloitti kukinnan viime viikolla. Normaalisti viisi viikkoa kukinnasta eteenpäin saadaan marjoja, joita tänä vuonna on tulossa normaalia vähemmän, sillä talvivauriot vaivaat edelleen kasvustoa.

Marjoja riittää taas nopeimmille. Suuren kysynnän vuoksi olemme joutuneet rajoittamaan tilausmääriä, jotta mahdollisimman moni saisi Pajulan Torpan vadelmia.

Hunajasadonmäärää ei voi kuin arvailla tässä vaiheessa, sillä sen ratkaisee heinäkuun säät, mutta pesät ovat ainakin valmiina, jos vaan sää suosii.

Rauhallista ja lämmintä keskikesän juhlaa!

tv. Pajulan Torpan väki

Kommentoi kirjoitusta.

"Vaalimainos"

Sunnuntai 2.5.2010 - Raimo Tervola

Sallittu "nopeus" Oulun osuuspankin vaalissa on 120

kotisvu120jpgrajattu

 

Kommentoi kirjoitusta.

Muista äänestää Arinan ja Osuuspankin vaalissa

Torstai 11.3.2010 - Raimo Tervola

Saatiinhan se työehtosopimus yliopistomaailmaankin, ilman "tessiä" olisi meillä ollut vain minimi työehdot voimassa, ja tuohan "tessi" myös tukea edunvalvontatyöhön. YT-neuvottelut ovat jo yli puolenvälin. Ensiviikolla vääntö jatkuu entistäkin kovempana, sen voin luvata.

Jos olet Arinan tai Osuuspankin jäsen, niin olet äänioikeutettu edustajistovaalissa, jotka suoritetaan tänä keväänä.

Rokan Anttia mukaillen, Mis sie tarvitset oikei hyvvää ehokasta Arinan ja Ossuuspankin vaaliin? Täs siul on sellane setä, joka ei meitä petä.

Muista siis numero 81 Arinan vaalissa.

 Linkki Arinan sivulle

 

Kommentoi kirjoitusta.

Flunssa iski

Torstai 18.2.2010 - Raimo Tervola

Ei ole ollut flunssaa neljään vuoteen, eikä siten töistä sairaus poissaolojakaan. Tuntuu tauti olevan voimissaan, kun räkä valuu ja vilustaa, äänikin oli välissä hukassa. Luulen, että hunaja ja tyrni ovat pitäneet flunssan loitolla, nämä neljä edellistä vuotta.

Viikko on ollut kiireinen, ensin valmisteltiin maanantain 15.2 ollutta mielenilmaisua YT- neuvotteluja vastaan. Sitten ovat olleet toimittajat kimpussa. Medianäkyvyyttä saimme paljon, mutta onko sillä vaikutusta mihinkään, sitä en rupea tässä arvailemaan.

Kiitos kaikille mukana olleille, ilman teitä tapahtuma ei olisi ollut mitään. Kiitos myös Tampereelle saamastamme tuesta.  Kiitos lisäksi siitä tuesta ja kannustuksesta mitä olen henkilökohtaisesti saanut tämän asian suhteen.   

Eiköhän tässä maanantaina olla taas iskussa, kun jatkamme YT- neuvotteluja. Ei muuta kuin eteenpäin sanoi mummo lumessa!

1 kommentti .

Edistystä yliopistojen tes-rintamalla

Maanantai 25.1.2010 - Raimo Tervola

Näyttääpä, että ylipistojen tes- neuvottelut pääsevät vihdoin ja viimein todenteolla käyntiin, sillä vanhan sopimuksen kehittämisrahasta päästiin nyt sitten toistamiseen sopimukseen, joka nostaa yliopistolaisten palkkoja 1.2.2010 alkaen 2,26%, korotus on siis yleiskorotusmuotoinen. Tähän voisin sanoa Pardian puheenjohtaja Antti Palolan sanat "Pardialainen on palkkansa ansainnut".

Nyt on edessä varsinaisen uuden yliopistojen työehtosopimuksen neuvottelut, kaikkineen. Lisäksi uuden sopimuskauden neuvottelut ovat myös käynnistyneet, joten ay-rintamalla riittää työtä.

Kommentoi kirjoitusta.

Ei tullut kultaa, mutta hopeaa kuitenkin

Keskiviikko 11.11.2009 - Raimo Tervola

Vuoden paras hunaja valittiin jo 25. kerran perinteisessä Suomen Mehiläishoitajain Liiton (SML) sadonkorjuuseminaarissa Kuopiossa 31.10.2009. Hunajani oli mukana juoksevat hunajasarjassa, jossa se sijoittui jaetulle toiselle sijalle eli Pajulan Torpan juoksevahunaja on sitten Suomen toiseksi parasta juoksevaa hunajaa tänä vuonna.

paras_hunaja_2009_nestystuloksetpp.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Aika lentää kuin siivillä

Torstai 29.10.2009 - Raimo Tervola

Näin se vaan on heinäkuussa tuli mittariin 50, nyt sunnuntaina alkaa jo marraskuu ja sitten on joulukuun vuoro, ei tässä enää edes pysy mukana.

Marjasato oli niin huono kuin keväällä ennakoi, mutta hunajasato oli normaali. Suunnitelmia ensikesän suhteen on taas tehty. Katsotaan sitten myöhemmin miten niitä toteutetaan.

Sikaflunssarokotukset tuntuvat etenevän melko hitaasti, toista oli aikoinaan armeijassa, jossa koko saapumiserä samana päivänä rokotettiin. Edesmenneessä Pohjan Prikaatissa useita satoja miehiä sai ”polilla” samalla kertaa neljä piikkiä kesken kiireisen palveluspäivän. Osallistuin rokotukseen kaksi kertaa, ensin rokotettavana alokkaana ja myöhemmin seuraavan saapumiserän rokotusavustajana, eli lääkintämiehen roolissa. Täytyy vain ihmetellä tätä nykyistä rokotushitautta, ottaisivat mallia armeijasta.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Loma lähestyy

Tiistai 16.6.2009 klo 22.17 - Raimo Tervola

Kiireinen kevät on vienyt voimat vähiin ja "vanha" keho tarvitsee lepoa. Vielä vaivainen viikko ja kahdenkuukaudenloma olisi edessä.

Mistä kahdenkuukaudenloma on peräisin? Sehän tulee tietenkin lomarahan vaihtamisen myötä, johon lisätään normaaliloma. Lomarahaa on Oulun yliopistossakin saanut vaihtaa vapaaksi jo yhdeksänkymmentäluvun alusta saakka. Täytyy ihmetellä niitä ammattiliittoja, jotka ovat tässäkin asiassa ottaneet päätäntävallan lomanrahojen vaihtamisesta jäseniltään. Näen, että lomarahojen vaihtaminen vapaaksi perustuu vapaaehtoisuuteen, joka on myös yksilön ja työnantajan välinen asia, eikä siihen ammattiliiton tulisi puuttua. 

Puutarhavadelmasadosta on tulossa meidän tilalla huonoin "miesmuistiin", sillä syksyllä vettynyt maan oli liian pitkään keväällä jäässä, eikä vadelmakasvusto saanut vettä riittävästi, vaan puolet versonpituudesta pääsi kuivumaan. Suurin osa marjoistahan tulee normaalisti juuri versonlatvaan, jossa silmutiheys on suuri. Versonlatvasta ei nyt saada satoa lainkaan, vaan satoa tulee versonalaosasta, jossa silmutiheys on pieni eli marjojakin tulee vähän.

Valitettavasti emme ota tilauksia vastaan ollenkaan tänä vuonna, sillä sadonmäärä tulee olemaan hyvin pieni, joka ei riitä edes kaikille pitkäaikaisille asiakkaillekaan.

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

terv. Pajulan Torpan väki

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä ilmassa

Keskiviikko 22.4.2009 klo 20.06 - Raimo Tervola

Näin tänään nokkosperhosen lentävän ulkona. Kävin tarkastamassa mehiläispesiäni, sillä olihan auringossa parikymmentä ja varjossakin kymmenen astetta (Muhoksella). Siellä ne ahkerat mehiläiseni ”kantoivat” vettä pesään, sillä kennot täytyy pestä, jotta emo voisi niihin munia, joista kehittyy sitten uusia mehiläisiä.

Puhdistuslentoa oli tapahtunut lomani aikana. Puhdistuslento on mehiläisen keväinen suolen tyhjennyt lento, jolloin mehiläinen tekee koko talven ”pidätyksen” jälkeen tarpeensa eli mehiläisen vuosi alkaa puhdistuslennosta. Seuraavana viikonloppuna täytyy tarkistaa pesän ruokavarat, vaihtaa pohjat ja pienentää lentoaukkoa, jotta pesä pysyisi lämpimänä. Pesä kehittyy nopeammin, kun siellä on riittävä lämpö ja mehiläiset ovat siten aikaisemmin valmiita hunajan keruuseen.

Muuten lomani aikana ilmestyi uusi Aarrelehti 4/09 www.aarrelehti.fi , jossa on kirjoitus ”Mehiläiset jaksavat kiehtoa”, jossa jutussa on myös vähän allekirjoittaneestakin, sillä olin jutun sivuroolissa. Kuvat juttuun otti Ruottisen Make viimekesänä ja toimittaja Hanna Lehto- Isokoski jututti talven aikana pääosan esittäjää Vääräkankaan Karia ja meikäläistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Nyt levätään

Perjantai 3.4.2009 - Raimo Tervola

Varasin äkkimatkan viikko sitten Kanarialle. Lepo ja loma tulevatkin tarpeeseen, sillä koko pitkä talvi on uurastettu töissä ja vapaa- aikanakin. Pitää matkustaa nyt kun se on vielä mahdollista, jos on uskomista Kalevan kolumniin "Massojen lentomatkailu voi pian olla tiensä päässä".

Luvassa on aurinkoa, lämpöä, hyvää ruokaa ja viiniä sekä tuttua hyvää seuraa jne. Lähtö on muuten huomenna 4.4

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti keveämpää elämää

Keskiviikko 25.2.2009 - Raimo Tervola

Olen aloittanut syömään keveämmän ruokavalion mukaan työterveyshuollon ohjaamana ryhmässä. Pyrin syömään päivittäin 1800 kilokalorin verran Kelan kuntoutusyhtiö Petrean oppaan mukaan, jossa päivittäiset ruokamäärät jakaantuvat eri ruokaryhmiin ja annoksiin. Ruokaryhmiä on kuusi ja annosmäärät ja yhden annoksen kalorimäärä on suluissa: 1. kasvikset (vapaasti), 2. marjat ja hedelmät (4annosta, 40kcal), 3. leipä, muut viljavalmisteet, peruna ja palkokasvit (12annosta, 60kcal), 4. maito ja maitovalmisteet (3annosta, 80kcal), 5. juusto, liha, kala ja kananmuna (4annosta, 80kcal), 6. ravintorasvat (8annosta, 40kcal).

Ohjelma jatkuu syksyyn saakka, jolloin nähdään, paljonko on vielä 20 kg:n ylipainosta jäljellä. Lähtö ainakin on lupaava, sillä paino on tippunut seitsemän viikon aikana seitsemän kiloa!


Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »