Älä sokaistu suuriin kertoimiin

Torstai 6.2.2014 - Raimo Tervola


Talviurheilun huippuhetket ovat käsillä, sillä Sotshin talviolympialaiset ovat alkaneet. Moni penkkiurheilija varmaankin hakee lisäjännitystä urheiluvedonlyönnin parista. Saanen tuoda tässä pienen varoituksen sanan eri vedonvälittäjien säännöistä, jotka varmaan on hyvä tiedostaa ennen kuin suuret kertoimet sokaisevat.

Voittaja- ja sijoitusvetojen sekä niiden yhdistelmien säännöissä eräät vedonvälittäjät ovat ottaneet itselleen lisäedun ylimääräisen ”nollan” muodossa rulettitermiä lainatakseni. Muun muassa ahvenanmaalainen PAF pitää itsellään oikeuden tuomita hävityksi vedon, jos pelattu urheilija ei edes osallistu kilpailuun. Tämä sääntö koskee myös yhdistelmävetoja, jotka myös tuomitaan hävityiksi, jos pelattu urheilija on poisjäänyt kilpailusta.

Vastaavasti kotimaisen valtio- omisteisen Veikkauksen sääntöjen mukaan palautetaan urheilijan poisjäännin osalta rauenneen vedon panos takaisin pelaajalle tai yhdistelmävetojen kyseessä ollessa panoksen palautuksen ohella voi poisjäänyt vedonosa saada kertoimen yksi, muuten vedon säilyessä pelikelpoisena. Varsinkin talviurheilussa urheilijoiden poisjääntejä tapahtuu melko usein.

Lisäksi yksityisten pelifirmojen säännöistä löytyy niin sanottu Tattersallin sääntö 4, jolla pelinjärjestäjä voi halutessaan muuttaa kertoimia, jos oma tuotto esimerkiksi uhkaa jäädä liian pieneksi.

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat vetomahdollisuuksia jo ensitalven kisoihin eli vuoden päähän, joten urheilijoiden mahdollisia poisjääntejä varmaankin tulee. Kannattaa tutustua vedonvälittäjien sääntöihin, eikä vain sokaistua niin antamiin suuriin kertoimiin, sillä urheilijan pois jäädessä olet myös mahdollisesti hävinnyt vetosi.  Vedonvälittäjäksi kannattaa valita se, jonka säännöt eivät ole pelaajalle epäedulliset.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini