Mehiläinen vai kimalainen

Tiistai 10.2.2009 klo 21.33 - Raimo Tervola

Forum24 lehdessä 3.2.2009 oli tekstaripalstalla väärää tietoa mehiläishoitoon liittyen, josta laadin oikaisukirjoituksen em. lehteen joka nyt sitten julkaistiinkin mielipidesivulla. Se on nähtävissä myös "julkaistut kirjoitukseni vuonna 2009" valikosta. Lehti oli laittanut vielä aiheeseen liittyvän kuvan kirjoitukseni yhteyteen. Lehden kuvassa on siis kimalainen eikä mehiläinen. Jos et tunnista mehiläistä ja kimalaista toisistaan, niin voit käydä Suomen Mehiläishoitajain Liiton (SML) ry:n sivulla http://www.hunaja.net/ajankohtaista/ ja sieltä 12.5.2008 ollut kirjoitus "Ampiaisista, kimalaisista ja mehiläisistä". Noin reilun kuukauden päästä loppuu mehiläisten talvi, jolloin ne käyvät puhdistuslennolla. Siitä sitten myöhemmin lisää.


 

Kommentoi kirjoitusta.

Sähkön kuluttajahintakupla puhkesi

Torstai 22.1.2009 klo 5.53 - Raimo Tervola

Yleinen talouden romahtaminen johti myös sähkömarkkinoiden rajuun laskuun, jonka pohjista ei ole vielä edes tietoa. Positiivista on, että meidän oululaisten omistama Oulun Energia ja Oulun Sähkönmyynti on lähtenyt mukaan ensimmäisten sähköyhtiöiden joukossa sähkön hinnan alennusmyyntiin.

Jospa nyt nähdään miten oikeat ja avoimet sähkömarkkinat toimivat, sillä nyt on olemassa ostajan markkinat. Tiedossa on parempia ja parempia sähkön hintatarjouksia, siis kuluttajien on syytä olla tarkkana, minkä tarjouksen hyväksyy. Määräaikainen sopimus sitoo sähkön hinnan esim. kahdeksi vuodeksi, jona aikana sähkön hinta voi laskea edelleenkin, mutta määräaikaiseen sopimukseen tämä lasku ei yleensä vaikuta.

Jos Oulun Sähkönmyynnin sähkön hinnoittelu määräaikaisille sopimuksille on sama, mikä on ollut jo nähtävissä www.sahkonhinta.fi eli Energiamarkkinalaitoksen sivulla, niin epäilen sen riittävyyttä, sillä omani toistaiseksi voimassa oleva sähkön hintasopimus on edullisempi kuin edellä mainitulla sivustolla oleva hinta.

Odotan mielenkiinnolla Oulun Sähkönmyynnin tarjousta, kun siinä kerrankin huomioidaan meidät oululaiset alhaisemmalla sähkön hinnalla kuin muut heidän asiakkaansa (Kalevan uutisointi oli väärin tältä kohdin, tarkistin asian Oulun Sähkönmyynnistä myöhemmin). Vuosi sitten tein Oulun Energialle ja Oulun Sähkönmyynnille tästä aloitteenkin, joka silloin torjuttiin. Varmaan meitä oululaisia on siirtynyt paljon muualta sähkönsä ostamaan, mutta nyt meillä on mahdollisuus valita ”Pohjoista Voimaa” oman talouden sähkön tarpeisiin.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset