Hox Hox

Torstai 27.10.2011 - Raimo Tervola


Monikansallinen yritys on saanut mainoskuvaukset tehtyä Oulun kauppatorilla. Kaleva kirjoitti Hox- palstalla 27.10.2011, että ”Koska Oulun kuvauksissa lienee kysymys Japanista, on mielenkiintoista seurata julistautuuko Oulu puolestaan Euroopan sake- kaupungiksi.

Oli todella hienoa, että meidän pihan kasvatuskuusi sai jäädä kauppatorille tuomaan meille kaikille joulumieltä ja jouluiloa jouluun saakka. Torin mainoskuvaustapahtuma sai paljon positiivista julkisuutta ja Joulutori tapahtuma tuli varmaan monen mieleen, joten olemme rohjenneet tehdä aloite- esityksen Oulun kaupungille ja Oulun liikekeskukselle.

Vuosittain Oulun kauppatorille tuotaisiin joulukuusi, josta voitaisiin tehdä eräänlainen jouluavaustapahtuma. Joulukuusen valinnasta voitaisiin tehdä esimerkiksi leikkimielinen kilpailu, jossa valokuvien perusteella olisi äänestys. Kuusi valittaisiin kuitenkin Oulun kaupungin alueelta, jotta sen kuljetusmatka ei olisi liian pitkä.

Toiseksi kuusen koristelun voisi myös kilpailuttaa yrityksillä ja tuoton jakaa, vaikka pelastusarmeijan joulukeräykseen tai johonkin muuhun erikseen valittavaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Meillähän on esimerkiksi Tiernapoika kilpailua ja pikkujoulu Piknikkiä, jotka voisivat olla osana eräänlaisen yllätysten joulukalenterissa, josta avautuisi päivittäin tapahtumia ja teemoja. Tiernakaupunki Oulun tämän vuoden kalenterissakin näyttää olevan vapaita päiviä jäljellä. Oulun kaupungissahan vietetään tierna- aikaa 18.11.2011–13.1.2012.

Suomi on kesällä täynnä kaikenlaisia tapahtumia, mutta talvella tapahtumia on selvästi vähemmän. Miten olisi Tienakaupunki Oulu – Joulukuusikaupungiksi teema ja sen ympärille kaikenlaisia jouluisia asioita?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini