Huono hunajakesä jälleen

Keskiviikko 7.9.2016 - Raimo Tervola


Kuten olemme kuulleet mediasta, niin toinen perättäinen huono hunajakesä on nyt takana. Hunajani loppuvat varmasti monikukkahunajan osalta jouluun mennessä, jopa aikaisemminkin. Huono hunajatilanne on omiaan nostamaan hunajan hintaa.

Pohjolan Mehiläishoitajien yhdistys täyttää tänä vuonna 50- vuotta. Suomen Mehiläishoitajien Liitto SML ry:n järjestää Oulussa 19.11.2016 perinteisen sadonkorjuuseminaarin meidän 50-vuotisjuhlien yhteydessä. Seminaarissa valitaan Suomen paras hunaja jo kolmannen kymmenen kerran. Viimevuonna voiton vei Aappo Valo Kaustisilta ja 2014 voitto tuli meikäläiselle. Nyt on Kuusamosta saatu aromikkaita ja laadukkaita hunajia, joilla varmaan ollaan taas kärjen tuntumassa, mutta riittääkö se Suomen parhaan hunajan titteliin, niin se nähdään sitten.

Muhoksen Suokylästä saatiin myös tänäkin vuonna Puolukkahunajaa, jota lajihunajien markkinajohtaja kehuu seuraavasti ” Puolukkahunajan tuotanto ei onnistu ilman vankkaa ja laaja-alaista asiantuntemusta. Ainoana maailmassa tarjoamme teille tämän ainutlaatuisen herkun, jonka tunnuspiirteitä ovat pronssinen väri ja juokseva koostumus.” Noh, kyllä tämä Puolukkahunajan tuottaminen onnistuu minultakin, eikä vain edellä kerrotulla hunajantuottajalla.

Hinnasto elää nyt kokoajan ja korotuspaineita on hunajanhintoihin. Hunajanhintoja en tähän nyt päivitä, mutta parhaiten se selviää, kun tulet kaupoille. Olen esim. Turkansaaren syysmarkkinoilla 11.9.2016 klo 10.00- 16.00, Tervetuloa hunajakaupoille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini